La poma de la victoria

La poma de la victoria

Els quaderns de tipus virtual

Si aquest estiu no teniu res a fer, esteu avorrits com unes ostres y us passeu tot el dia davant del televisor, us recomano que no perdeu detall de com fer un quadern virtual... És molt entretingut, s'apren molt i és molt útil com a recurs alternatiu d'aprenentatge. Als nens els encanta. Mireu, mireu!

Quaderns virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que permet elaborar materials amb diversos tipus d'exercicis per tal d'avaluar el progrés i el rendiment dels alumnes. El projecte consta de diferents aplicacions, com per exemple, l'editor, el visualitzador, generador web...), accessibles des de qualsevol nevagador web amb connexió a Internet. A més, d'alguna d'elles (com per exemple l'editor o el visualitzador) també disposen d'una versió que podem anomenar portable perquè permet treballar amb elles sense necessitat de disposar de connexió a la Xarxa.

A continuació exposem les característiques que tenen aquests quaderns virtuals:

- Estructura dels quaderns:
Els Quaderns Virtuals elaborats pels mestres i amb els que treballa l'alumnat, d'igual forma que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de consulta i referències. A més a més, les qüestions poden tenir diversos punts de diàleg , que fan que l'alumnat i professorat puguin escriure-hi comentaris i dubtes.

El caràcter flexiu de la seva estructura permet al mestre crear diverses propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme de treball i d'aprenentatge. Apart, es poden utilitzar com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu (sempre tenint en compte les necessitats del alumnes).

Si ens centrem en el nivell intern de l'aplicació, cada Quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d’elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios...). Aquest fitxer XML, que segueix l’estàndard QTI, defineix l’estructura dels fulls i preguntes del Quadern així com també la seva avaluació.



- Aparences dels quaderns virtuals:
L'aspecte visual o interfície que presenta els Quaderns Virtuals pot variar en funció de l'aparença o "pell triada". El professor o la professora pot decidir quina és més adequada atenent a les característiques dels destinataris, com per exemple l'àrea i els nivells educatius. Sigui com sigui, la informació i contingut del Quaderns és la mateixa independentment l'aparença escollida; el que realment varia és el disseny visual dels textos, colors de fons i finestres d'aplicació...



En aquests moments, podem cercar tres aparences disponibles:


1. Estàndard. Els Quaderns tenen la següent aparença física per defecte u omissió.





2. Infantil. Aparença per Quaderns de primària, amb un disseny més visual.





3. Formal. Aparença més sèria.



 





1 comentaris:

conocer es recordar ha dit...

Quins dels 3 tipus de Quaderns Virtuals preferiu?

Publica un comentari a l'entrada